lauantai 15. tammikuuta 2011

Mattoja ja kankaita

Jee, ne ovat vihdoin käyttökunnossa! Kirjoittelinkin tuossa viime vuoden postauksissani eräästä hyödykkeestä joita kovasti oltiin himoittu. Kesti vain jostain syystä tolkuttoman kauan saada ne käyttökuntoon. Siis olihan se kasattuna jo pitkän aikaa mutta noiden narujen säätäminen ja valmistelu vei oman aikansa. Kaiken lisäksi tuntuu kuin täältä meidän ihkuihanasta Härmälästä löydy yhtään auttavaa taikka osaavaa ihmistä joka viitsisi neuvoa tuon käytössä. Tai no, jos maksat jonkun epämääräisen hinnan väliltä 50 - 100 € jotta tämä salainen tieto siirtyy eteenpäin... no tuskin ainakaan ilmaiseksi.

Mutta onneksi on YouTube :). Mutta siis, mikä hyödyke...? No tietysti ikivanhat kangaspuut! (Kielitaidottomat voivat kokeilla hakusanoja kuten weaving, heddle ohjeiden haussa)



Pienen hikoilun ja hakemisen jälkeen lähti ensimmäinen testityökin liikkeelle. Siitä tulee varmaan kiero ja karkea mutta seuraava onnistuu jo erheiden kautta paremmin! :)  Taidan olla vähän outo äijä, mutta olen tästä vähän innoissani :D.


torstai 6. tammikuuta 2011

Lapsille leluja

Onkin kulunut jo aikaa viime postauksesta. Siitä saakin kiittää työpaikkaa kun aikataulut vain kiristyvät ja odotetaan aivan tosissaan ihmeitä työntekijöiltä... Mutta mikään ei ole muuttanut kantaani omavaraisuuteen pyrkimisen suhteen, päinvastoin.

Harmittelin kovasti tuossa jouluna että ei saanut tehtyä mitään omatekoisia leluja lapsille. Tosin kyllähän se vähän pelottaa että miten lapset niihin reagoi. En nyt kuitenkaan mikään kovin näppärä ole noiden käsin tehtävien kanssa. Ne toimii suurimmaksi osaksi mutta voivat olla melko rumiakin. No tuossa olen kuitenkin jonkin aikaa odotellut jonkinlaista inspiraatiota ja vihdoin se sitten iskikin :).

Lapsilla on ollut tuossa jo jonkin aikaa erään näppärän tutun tekemä hieno nukkekoti joka on juuri sopivan kokoinen näille muumileluille (ne vähän isommat). Puoliso olikin sen jo suurimmaksi osaksi maalannut tyttären toivomien värien mukaiseksi. Meillä oli siinä jonkin aikaa joulupukin tuomia huonekalujakin mutta aivan täysin yllättäen nekin hajosivat atomeiksi ajan myötä :). Päätin siis korjata tilanteen ja tehdä itse uudet huonekalut:

Yleiskatsaus taloon, paljon työtä jäljellä...


Ruokapöytä ja pari tuolia. Lisäksi eräästä joulukalenterista tuli juuri sopivan kokoisia pikkuastioita leikkiin mukaan :).


Pieni hyllykkö leluille


Ja lasten suosikki, oikea kattolamppu! :) Puoliso virkkasi maton ja patjan sekä peiton sängylle, unohtamatta muhkeaa pehmeää tyynyä. Mitoitettu tietysti muumin mukaan :).


Johdotus hoidettiin tyttären toiveiden mukaisesti, eli tietysti pinkkiä ja liilaa. Katkasin on kyllä ihan tuollainen perus pikkukatkaisin (onneksi jo valmiiksi punaisen värinen) joka on upotettu seinään ja suojattu toiselta puolelta ettei johdot irtoa :).


Ja parhaillaan onkin tulossa muumipeikolle koulupöytä kahdella oikealla laatikolla. Tarvii vielä hioa ja maalata. Kuulemma punainen väri olisi oikein toimiva:




Ihan hauskaa ajanvietettä, omaa kärsivällisyyttä kyllä koetellaan välillä näiden pienten sahausten ja liimailujen kanssa, mutta lapset tykkäävät kovasti mikä onkin kaikkein palkitsevinta :P. Ehkä jälkikin paranee ajan myötä.

Sen verran vielä päivitystä että tänään tehtiinkin iso siementilaus. Mukaan mahtui paljon samoja lajikkeita kuin viimeksikin, nimenomaan niitä lajikkeita jotka meillä näytti pärjäävän hyvin. Tilauksen loppusummakin jäi kivasti pienemmäksi siementen keräilyjen ansiosta! :)