sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Kiva jippo vihreiden kasvatukseen

Pahoittelut että on jälleen venähtänyt viime postauksesta. Meillä on niin paljon nyt niskan päällä asioita uuden talon löytymisen myötä (jee!). Kohta menee viikonloput 100km välien sahaamisessa remppausreissuilla ja varmaan kyyneliä ja hikeä vuodatetaan kun pitäisi kasvatuksetkin hoitaa ohessa :D.

Niin ja tosiaan aiheeseen. Tuossa monesti mietittiin että voisi kokeilla tuota vesiviljelyä tee-se-itse -tyyliin. Olette varmaan törmänneet noihin parinsadan euron setteihin joissa kasvatetaan lampuilla ja vesikierrätyssysteemillä vihreitä ympäri vuoden kotona? Ajattelin aluksi että teen vanhasta käyttämättömänä olleesta akvaariosta ja vanhasta akvaarion vesipumpusta vastaavan viritelmän mutta jostain syystä (laiskuutta?) kaadoimme akvaarioon sittenkin vain mullat pohjalle :D. Tähän sitten puoliso istutti basilikan taimet. Lasit päälle ja ihmettelemään miten käy:


Siis nämä ovat ihan tavallista basilikaa! En tiedä teistä mutta minä en ole ikinä nähnyt näin isoja basilikan lehtiä. Nämä ovat siis sitä aika normaalia kokoa mitä tuo nyt kasvattaa! :D En voi tuosta kokeilusta muuta todeta kuin että tätä täytyy kokeilla enemmän. Talveksi tarvii kiinnittää kasvilamppu ja katsoa miten tämä toimii kylminä ja pimeämpinä aikoina ;).

Taidanpa alkaa metsästämään isompia akvaarioita ;).