keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Kevään kerintä

Tänään päätettiin aamuruokinnan jälkeen keriä meidän Kaneli-lampaamme. Oli niin nätti päivä tulossa että oli hyvä hetki hoitaa tämä raskas työ alta pois. Kaneli tuli lopettavalta lammastilalta ja oli niin likaisessa kunnossa että nyt vihdoin kun saimme mahdollisuuden leikata villan pois, alta paljastuva väri suorastaan häikäisi silmää :).



Tästä on hyvä aloittaa uuden villan kasvatusta :). Oli muuten hauska huomata että Kaneli pysyi rauhallisesti paikallaan vatsavillojen leikkuun ajan kun rapsuttelin sitä selästä :D. Tykkäsi aivan mahdottomasti ja märehtien heilutti häntäänsä nautinnosta :D. Olisipa kaikki lampaat yhtä helppoja ja leppoisia. Työ oli silti melkoinen ja olimme aivan kuitti lopuksi.

Kun oli niin nätti päivä niin piti kahvivedetkin lämmitellä ulkona avotulella. Osui siinä silmiin melkoisen monta omaa mehiläistäkin jotka olivat aloittaneet työskentelyn, alemmassa kuvassa olevalla kiitettävästi siitepölyäkin kyydissä. Olen niin tyytyväinen kun voivat hyvin, tietää lisää hunajaa tulevallekin vuodelle :).




2 kommenttia:

  1. Olipa oikea hyvän mielen postaus, ilahdutti lukijankin!

    VastaaPoista
  2. Nätti lammashan sieltä kuoriutui :) pitäis oikeastaan ruveta itekkin samoihin töihin tuolla lampolassa.

    VastaaPoista