torstai 21. helmikuuta 2013

Omaa juustoa

Nyt kun vuohenmaitoa ollaan lypsetty jo jokunen päivä, on siitäkin tullut jo osa arkea. Tosin puoliso on yhä vieläkin selvästi taitavampi lypsämään :).

Ajattelin pistää vaihteeksi tällaisen ihan lyhkäisen postauksen (lypsyt edessä ihan juuri) missä esittelemme tuota omaa juustoa. Ei ole mitään kovaa juustoa vielä koska se vaatii jo vähän enemmän maitoa ja valmisteluita sekä kypsymisajan. Tämä on se nopein juusto joka muistuttaa rakeenteeltaan melkoisesti noita kaupassa myytäviä leipäjuustoja. 




Omaa voita ei olla vielä saatu koska vuohen maidosta on melkoisen vaikeaa saada kerma eroteltua. Se ei nouse pintaan niin hyvin kuin lehmän maidossa joten jouduimme tilaamaan separaattorin. Toivottavasti sen avulla saadaan sitten voita pöytään :). 

Nyt jo odotellaan kärsimättöminä kevään tuloa. Juuri kun luuli kylmien säiden väistyvän, iski -15 asteen pakkanen. Ääh. Puulaari alkaa näyttää tyhjältä ja eläimet syö heinää melkoisesti etenkin kylmemmillä säillä.