lauantai 11. tammikuuta 2014

Uusi vuosi ja uudet haasteet

Ekaa kertaa olen toivottanut lämpimämmän talven tervetulleeksi. En ole kaivannut lunta enkä pakkasia sitten pätkääkään. Tämä lämmin sää on varmasti ollut suuri tekijä siinä että keväällä ja kesällä kasaamani puuvarasto on kestänyt vuodenvaihteen ylikin mutta tuntuu että mikään polttopuukasa ei ole tarpeeksi suuri jotta se riittäisi tämän viheliäisen talven yli.




Kovin vähän on mitään uutta ja mullistavaa meidän omavaraisuuteen pyrkimisessä muuttunut sitten viime postausten. Mehiläiset talvehtivat ahkerasti ja sisätiloissa vietetään aikaa niiden asioiden parissa joita ei kesälämpimillä ehditty tekemään. Pitäisi vielä jaksaa sulattaa nuo mehiläisvahat massaksi jotta päästään kynttilöitä tekemään. Kynttilöden tarve ei kuitenkaan ole akuutti kiitos ison määrän lahjakynttilöitä joita sukulaisilta on saatu :). Joka tapauksessa olisi hyvä aika alkaa varautua seuraavan kesän parveiluihin ja vapauttaa muutamia kennoja uusia vahoja varten. Viime kesällä jouduin rakentamaan pari uutta kattoakin pesiin lennossa kun varastot loppui. Mutta hunajaa on myynnistä huolimatta jäänyt omaan käyttöön niin paljon että jää varmaan seuraavaksikin vuodeksi.

Vihdoin kun tuo pimeyskin alkaa väistyä, alkaa saada myös sitä kaipaamaansa energiaa tulevan suunnitteluun. En tiedä mitään pahempaa omalle kohdalle kuin tuota synkkää pimeyttä joka tippuu niskaan aina kun sitä vähiten kaipaa. Se väsyttää vaikkakin tarjoaakin sen kovin kaivatun laiskottelun mahdollisuuden kun mitään ulkonakaan voi oikein tehdä.




Tosin olen todella huono laiskottelemaan suunnitelmallisesti. Tahattomasti se luonnistuu hyvin :D. Varsinkin nyt viime aikoina oman yrityksen kokonaiskuva ja päämäärä on alkanut hahmottumaan jo mielessä ja sen toteutus on polttanut ahteria kun jostain tarvisi saada sitä pääomaakin moiseen. Näillä lähtökohdilla saa olla aika luova että miten niitäkin vähiä varoja joita tienaamme, voidaan käyttää sen toteuttamiseen.

Jotkut varmaan muistavatkin sen hirmuisen maakääntöurakan jonka viime keväänä suoritin? No voin sanoa että aika vähän siitä käteen jäi. Vaikka viime keväänä paransimmekin maata runsaasti hevosen- ja kananlannalla sekä tuhkalla, kaipaa se vielä lisäkalkitsemista. Pelto on todennäköisesti turhan hapan kasvattaakseen runsasta satoa. Tämän huomasi mm. kaalien huonolla kasvulla. Seuraava kesä voi olla ehkä parempi. Sitten on myös valon puute vaikka melkoisesti puita jo kaadoinkin ympäriltä. Tulevat nekin kuitenkin tarpeeseen, edellinen polttopuumäärä täytyy tuplata. Ostopuu on niin... ärsyttävä vaihtoehto :).

Noh, tänään meni kuitenkin sitten taas jälleen uudet chilit kasvuun, toivottavasti saadaan niistä hyvä sato.




Meidän kaksivuotta vanha chilimme on ollut olohuoneen piristys, pikkuisia chilipalleroita onkin jo kuivattuna sellainen pikkupurkillinen :).






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti