sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Hellan tuottama kuumavesi käyttöön?

On pitkän aikaa häirinnyt se tosiasia että meillä tulee kiehuvan kuumaa vettä niin paljon hellan käytöstä että sitä ei pysty järkevästi vielä hyödyntämään. Jos sitä haluaa käyttää pesemiseen niin pitäisi rahdata sitä kattilallinen kerrallaan pesuhuoneeseen (joka on noin kahden huoneen päässä, maasto on täynnä mitä erilaisempia lasten leluja joihin kompastuminen on hyvin mahdollista + kolmen sekopäisen lapsen juoksuilut edessä).

Mutta miten ihmeessä tuon saisi toimivammaksi järjestelyksi? Meillä on yksi iso muoviämpäri joka (nähtävästi) kestää kuumaa vettä mutta ei sekään sitä kauan lämpimänä pidä vaikka päälle laittaisi jonkinlaisen kuvun. En kuitenkaan uskalla ottaa lämminvesivaraajaa vielä kokonaan pois käytöstä kun arki välillä "vaatii" sen käyttöä. Esim. vatsatauti kolmen lapsen perheessä. En tiedä yhtään miten ennenvanhaan vatsatauti käsiteltiin, mutta meillä se puhkeaa yleensä niin että keskellä yötä vanhin lapsi oksentaa sänkyyn itsensä päälle ja silloin suihku on heti tarpeen.

Asioita hankaloittaa vielä se että olemme kuitenkin etsimässä uutta kotia paremmalla tontilla ja hirveän isoja muutoksia tähän nykyiseen ei viitsisi tehdä. Ei koskaan tiedä millainen uusiavuton haluaa taloa ostaa ja voi vielä säikähtää liian omavaraiseksi muokattua kotia. Eräs ostajaehdokas tuossa jonkin aikaa takaperin meinasi kaatua pyllylleen kun tajusi ettei keittiössä ole sähköhellaa! :D

No onhan meillä tuo ulkosauna mutta ongelmaksi tulee tuo polttopuun tarve. Siihen menee liikaa rahaa jos vielä eri rakennuksessa lämmitellään saunatilat ostopuilla ja puuhellasta tulisi sitä lämmintä vettä ihan riittävästi muutenkin. Ja ei sitä ulkosaunaa kiireessä lämmitellä.

Mutta varmaan helpoin ratkaisu olisi siis jonkinlainen hyvin lämpöeristetty säiliö suihkuhuoneeseen jota voisi täytellä päivän mittaan lämpimällä vedellä? Tietääkö joku lukija mistä löytyisi moisia säiliöitä?

Tällaisia aatoksia vaan tänään :P.

3 kommenttia:

 1. no kas mokomaa, ihan sama ongelma täällä. Eikä ole tällä hetkellä sähköhellaa meilläkään, mutta aikomus sentään on pyhä semmoinen taas hankkia.

  Meidän 1vee ei ole vielä ensimmäistä vatsatautiaan saanut, joten en tiedä miten meidän käy, kun se sitten lopulta saapuu. Ei nimittäin ole suihkua eikä tällä hetkellä boileriakaan.

  Tähän asti on pärjätty ihan ihmeesti silti. Mutta kauan olen jo tuskaillut, että mitäs sitten tehdään kun se ensimmäisen kerran onnistuu kippaamaan puurolautasen päähänsä tai oksentamaan itsensä märäksi. Ja juurikin tuota samaa olen miettinyt, että miten nämä asiat on ennen hoidettu. Täytyypä kysyä anopilta...

  Näin loogisesti ajatellen, kait se vain täytyy lähteä kiikuttamaan lasta saunalle, ja toinen kuumentaa vettä mikrossa sillä aikaa. Mitäs sitten, jos onkin vain toinen vanhemmista kotona?

  VastaaPoista
 2. On jäänyt kaikista menneistä hyvistä ajoista kertovista teoksista mainitsematta tuo vatsatauti :P.

  Valaise minuakin jos saat tietoa aiheesta ;).

  VastaaPoista
 3. Lämpimän veden säilöntään esim. vanha maitotonkka, joka eristetään styroxsilla, lasivillalla tai olki/puru täytteellä. Vaatii jonkinlaisen lisä pinnan pellistä tai kankaasta.
  Siihen vielä pyörät alle tai pieni nokkakärry ja saat kuuman veden kylppäriin.

  VastaaPoista