lauantai 1. joulukuuta 2012

Hyvää Yulen sekä Joulun odotusta!

Pahoittelut jälleen postausten jumittumisesta. Kuten muillekin, myös meille osuu elämässä vastoinkäymisiä. Viimeisen postauksen jälkeen minut jälleen irtisanottiin töistäni ja ollaan kärvistelty pienillä rahoilla. Ensimmäinen "kokonainen" kassarahakin tulee vasta seuraavalla viikolla. Mutta kuinka tyytyväinen olen ollut siitä että valitsimme tällaisen elämäntavan. Olemme laskeneet menomme niin alas että meillä ei ole onneksi hätää, työttömyyskassa avustaa vielä jonkin aikaa. En pysty ymmärtämään miten ihmiset pärjäävät kulutuskeskeisessä elämässään kun työttömyys osuu kohdalle?

Kuitenkin, nämä toiset potkut olivat jo liikaa. Oli tilanne maailmalla mikä tahansa, en voi enää nähdä palkkatyötä vaihtoehtona. Miksi ihmeessä vaivautuisin kun tulos on tämä? Motivaation puutteesta ei voi kukaan minua moittia. Matkasin kyseiseen työpaikkaan ensin 1,5 tuntia bussilla ja sen lisäksi reilun parin kilometrin verran kävelyä kunnes olin perillä. Eli päivän pelkkiin työmatkoihin meni 4,5 tuntia + 8 tuntia työtä. En nähnyt elämäni tärkeimpiä ihmisiä kuin hetken joka ilta, vieraantuminen omasta perheestä oli ilmiselvää. Mutta tein työni valittamatta, en ollut kertaakaan töistä poissa koko aikana.

Mutta se ei riittänyt.

Ehkä ongelma oli ikäni tai se että olin perheellinen. Veikkan jälkimmäistä koska olin ainoa perheellinen ja ainoa potkut saanut. Ja en ole mitenkään hirveän sosiaalinen. Enkä todellakaan nuoleskele pomoja. Siinä on jo monta tekijää miksi olen nykyisten vaatimusten mukaan jo lähes työkyvytön.

Noh, joka tapauksessa, kiitän edellistä työpaikkaani. Olin tähän irtisanoutumiseen varautunut jo alusta lähtien koska en ole vuosiin uskonut palkkatöiden pysyvyyteen. Menin tähän työpaikkaan oppimaan kaiken mitä pystyn jotta voin hyödyntää sitä myöhemmin itse oman yrityksen muodossa. Ja nyt minulla on jotain saumaa irtautua tuosta koiran hommasta ja aloittaa alusta kilpailevana yrittäjänä. Asuntolaina on vieläkin maksamatta ja tarkoitus on hoitaa se alta pois jotta täysin omavarainen elämä voi alkaa. Olen toiveikas.

Mutta niin, hyviä uutisia kanssa. Meidän vanhimmat kanat alkoivat vihdoin munia! Nyt jo neljä kananmunaa tallessa ja toivottavasti lisää tulee:
Tämän lisäksi puoliso teki tuossa taannoin lasten ja mummin kanssa omia kynttilöitä mehiläisvahan ja kynttilämassan sekoituksesta:Sekä omia deodorantteja (ostoaineista kylläkin):
Kaivuuhommat jäivät liian vähälle, mutta osa alueesta tuli käännettyä ennen kuin lumi peitti maan. On pakko tehdä töitä oman yrityksen aloittamisen parissa niin paljon kuin mahdollista ja jostain se aika täytyy repiä. Mutta pienikin alku auttaa kevään töitä. Olen kehittänyt laiskan miehen maankääntötekniikan lapiolla: silloin kun lähdet kaivamaan maata, kaiva tehokkaasti ja uutterasti niin kauan kunnes tekee mieli huutaa suomalainen ärrävoittoinen kirosana ääneen. Sitten lopetat. Menet sisälle, lepäät, syöt vähän ja teet jotain aivan muuta, jos tuntuu myöhemmin että on voimat palautuneet hyvin, palaat takaisin töihin vielä yhden kerran. Sitten sama homma seuraava päivä. Tämä itse asiassa avaa maata ihan hyvin ilman että siitä tulee liikaa traumoja ja inhon tunteita. En minäkään sentään niin paljon siitä tykkää :D. Tätä kun tekee esim. viikon putkeen, on maata aukaistu jo aika hyvä määrä :).

Mutta hmm.. tarkoitukseni oli itse asiassa tulla vain toivottamaan kaikille hyvää Yulen sekä Joulun odotusta sillä menen paussille loppuvuodeksi, ellei nyt jotain aivan mullistavaa kerrottavaa tule mieleen tässä välissä. Omia polttopuitakin on riittänyt jopa tähän asti, ehkä jopa vielä yli joulukuunkin ennen kuin tarvii ostaa muualta. Joten lämmintä ja hillityn lahjapitoista Yulea ja Joulua teille kaikille! :)
12 kommenttia:

 1. Hienoa, että näet tämänki tilanteen mahdollisuutena tehdä jotain uutta. Te olette hienolla tiellä. Itsekin haaveilen omavaraistaloudesta, mutta se tuntuu lähes mahdottomalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienikin mahdollisuus on kuitenkin mahdollisuus :). Vastoinkäymisiä on ollut meilläkin hyvinkin paljon jotka ei sinällään liity elämäntapaamme vaan ihan rahallisiin asioihin. Mutta monesti tämä itse tekeminen on saanut meidät pärjäämään eteenpäin koska kulut ovat niin pienet. Maailmaan mahtuu ihan mahdottoman paljon asioita joihin ei voi varautua ja pistää uskon tulevaisuuteen koetukselle. Toivottavasti löydät tavan toteuttaa unelmasi :).

   Poista
 2. Niin se nykyisin näkyy olevan, että työelämä on täynnä epävarmaa..mukavaa että olette saaneet kananmunia, täällä kunnostamme vanhaa ulkorakennusta, johon tarkoitus sitten tulla kanoja ensi kesänä..
  oikein mukavaa loppuvuotta koko perheelle:) -Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Naurattaa aina puolison kanssa kuinka lottovoitolta tuntuu kun kanoilta on tullut munia :D. Nyt parhaillaan 10 kananmunaa ruokakomerossa odottamassa :).

   Poista
 3. Niinhän se on, että aina ei työelämässä riitä se motivaatio tai edes se, että olet hyvä työssäsi... toivon oikein paljon voimaa ja onnea sinulle sinne oman yrityksen perustamiseen, rankkaa puuhaa se on alussa!! Minulla on itseasiassa myös suunnitelmia omasta yrityksestä, olisi ihanaa pitkästä aikaa tehdä töitä, joista nauttii, ja kantaa vastuuta vain itselleen!! Minun täytyy kuitenkin jaksaa palkkatyötäni vielä tovi, jotta haave omasta kodista toteutuu :D Onnittelut myös kananmunista, varmaan tuntuu hienolta saada valmistaa ruokaa oman kanalan munista :) Iloa ja valoa loppuvuoteenne!
  Terveisin Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Joskus asiat vain kehittyy näihin suuntiin ja haasteet täytyy vain kohdata ja selättää :). Onneksi näitä asioita ei arvaa etukäteen, ei varmaan jaksaisi jos tietäisi mitä edessä odottaa :D.

   Poista
 4. Ihanaa lukea tätä blogia! Ostimme juuri poikaystäväni kanssa talon maalta ja tarkoituksenamme olisi tulevaisuudessa elää siellä omavaraistaloudessa. Tämä blogi antaa minulle lisää intoa ja rohkeutta toteuttaa unelmani. Kiitos! Ja hyvät joulut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että blogistani on apua! :) Aina ilahduttavaa kuulla kuinka yhä useampi löytää tämän elämäntavan ja tuntee sen omakseen :).

   Meillä alkupuolelta tähän päivään on elämä muuttunut niin tämän elämäntavan suuntaan että ei enää juuri muista miten ennen tuli asiat tehtyä :D. Paljon on opittu ja enemmän on opittavaa, mutta uudet kokemukset muokkautuvat yllättävän nopeasti osaksi arkea :). Hyvät joulut myös teille!

   Poista
 5. Onneksi on olemassa tämä toinenkin, kuin tuo kulutuskeskeinen elämäntapa..työelämässä ei ole nykyisin mikään muu varmaa kuin epävarmuus..
  muuten aivan ihana tuo seinällä oleva "pussikko"
  tuossa alakuvassa..oikein hyvää loppuvuotta:)
  -Maria A.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! :) Puoliso teki tuon kalenterin lapsille muutamia vuosia sitten, näin lapset pääsevät jännittämään mitä tontut ovat yön aikana tuoneet mukanaan :D.

   Poista
 6. Todella hienoa on ollut löytä tämä blogi.Itsekin pyrin kohti jonkinasteista omavaraisuutta.Vuosi olen asunut vanhassa talossa, jossa vesi tule omasta porakaivosta ja lämmitän sen puuhellalla.Seuranani on koira ja kaksi angorasekoitus kania.Molempien karvoja olisi tarkoitus käyttä huovutuksessa. Palkkatöistä olen kanssasi samoilla linjoilla, ekasta työpaikasta potkut ja toisesta olen täällä hetkellä toistaiseksi lomautettuna. Mutta onpahan aika suunnitella ja laitella hiukan paikkoja kunton.Sitäpaitsi muutenkin tuntu järjettömältä että melkein puolet elämästä mene työpaikassa josta et pidä.Voimia ja jaksamista oman yrityksen perustamisen, ja hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta.

  VastaaPoista
 7. Pahoitteut irtisanomisesta!
  Olen uusi lukija ja heti heräsi kysymyksiä :) minkäkokoinen tila teillä on, paljonko peltoa ja metsää ja laidunta? Minkä verran sitä tarvitsee elääkseen? Kuinka suuri osuus ruoasta tulee omasta maasta nyt ja mikä on tavoitteenne

  VastaaPoista