perjantai 23. heinäkuuta 2010

Puun halkaisua

Loma alkaa vaikuttaa ja on jälleen intoa ja jaksamista kaikenlaisille kokeiluille! Tuli tuossa jonkin aikaa takaperin tilattua tutulta polttopuun myyjältä muutama n. metrin mittaista tukkipuunpätkää omiin rakenteluihin. Ajattelin uhrata yhden pätkän puun halkaisun harjoitteluun.

En voisi kuvitella komeampaa materiaalia kuin itse valmistettu lauta tällä vanhalla tekniikalla! Niistä tuli ekaksi kerraksi mielestäni yllättävän hyviä:


Ja tässä vähän tarkempi kuva tuosta halkaisujäljestä:


Kuten näkyy, vasemmalla on ensimmäinen lauta joka halkesi onnistuneesti koko leveydeltä (aiemmat halkesivat keskeltä ja jäivät ohuemmiksi) ja oikeassa reunassa on viimeisin mistä näkyy jo pieni tuntuma hommaan :).

Näistä saisi kyllä melkoisen upeat verhoilut lattiaan tai seinään! Katsotaanpa ovatko huomenna vielä painojen alla pysyneet suorassa, silloin höylään ne sileäksi ja näkee voiko niistä vielä tehdä jotain kivaa kun kuitenkin suuri osa meni harjoitellessa melkoisen vinoksi tuosta halkaisukohdasta.

No, harjoitus tekee mestarin :).

2 kommenttia:

 1. Minuakin kiinnostaa mahdollisimman omavarainen elämäntapa sekä vaihdantatalous. Luulenpa että tämä pörssimaailmojen kupla vielä romahtaa kokonaan. Venäjällä tuli 90-luvulla lähes nälänhätä, kun taloudelliset perustukset kaatuivat. Oma perunamaa ja suolakurkkuja kasvava komposti olivat silloin elintärkeät.Lehmätkin varastettiin laitumilta ja laitettiin omaan pataan. Vaihtoehtoja nykyiselle rahataloudelle todella kaivataan. Se on niin heilahteleva kuin saippuakupla jo.

  VastaaPoista
 2. Uskon kanssa että lähitulevaisuudessa poksahtaa. Ei tätä voi kestää enää pitkään. Monet ihmiset kärsivät henkisesti vaikka ehkä maha olisikin täynnä.

  En pysty ymmärtämään niitä jotka vielä tänä päivänäkin ostavat noita kaavoitusalueen tontteja ja rakentelevat isoja talojaan jotka eivät millään koskaan tule toimimaan omillaan. Kaikki autot, talot ja ties mitkä hemmetin kylpytynnyrit hankitaan lainarahalla ja sitten ollaan olevinaan muita parempia kun "omaisuuden" nettoarvo on puoli miljoonaa miinuksella.

  Ihminen on niin hemmetin tyhmä.

  Mutta eipä kaikki mahtuisi maaseudullekaan isoine tontteineen. Taitaa vielä käydä niin että tulee niin paha romahdus että omistussuhteet menettävät merkityksensä ja ihmiset kertakaikkiaan joutuvat jakamaan luonnonvarat yhteiseen käyttöön.

  Joko hyvällä tai pahalla :).

  VastaaPoista