tiistai 7. syyskuuta 2010

Syksy ja kylmyys taas täällä

Olen aina elänyt siinä luulossa että olen parantumaton pessimisti. Mutta nyt jälleen pimeiden aikojen ja kylmyyden tullessa oloni on jollain tavalla ihan mukavan levollinen. Taidan sitten kuitenkin nähdä myrskypilvissä sen hopeisen reunuksen taikka pöydällä puolitäyden lasin... tai jotain vastaavaa.

Siis ensinnäkin kylmä tuo sen kotoisan lämmön hehkun ja tuoksun keittiöön kun ryhdytään useammin lämmittelemään puuhellaa. Lisäksi ei hellettä estämässä harrastamasta ja liikkumasta (niin kuin tässä kesällä sai kokea).

Mutta yksi mikä on varsin kivaa juuri nyt on se että omenia on aivan valtavasti! :o) Niitä onkin saanut tässä oikein urakalla soseuttaa. Lisäksi tietysti tyrnipuskat ovat aivan täynnä marjoja. Tavaraa alkaa olla jo sen verran että pitäisi varmaan alkaa katsoa ekotoreilta jotain isompaa pakastinta kun kaikkia ei haluaisi kuivattaakaan.No, tarkoitukseni oli oikeastaan laittaa jakoon eräs aivan loistava video eräästä miehestä joka päätti tarpoa Alaskan villiin luontoon ja elää siellä omavaraista elämää. Tämä video pistää ainakin minut kysymään ääneen että MIKSI meidän elämää ollaan rajoitettu niin ettei tuollaista elämää voi enää elää? Miksi emme voi vain kävellä omaan metsäämme ja tehdä sinne omin käsin taloamme ilman että rikomme kaikenmaailman rakennusmääräyksiä? Onko se niin pelottavaa että ihminen pärjäisi yksinään ilman että olisi insinöörejä ja virkamiehiä sanomassa miten mikäkin pitää tehdä?

Nauttikaa kuitenkin videosta, se on oikeasti todella viihdyttävä. Mies on melkoisen taitava käsistään! Lisätietoja löytyy täältä.EDIT: Video oli poistettu alkuperäiseltä sivultaan, joten tilalle tuli nyt tällainen trailerin tapainen youtubesta :(.

4 kommenttia:

 1. Oon joskus aiemmin kattonut ton videopätkän ja haaveillut että ensinnäkin osaisin tehdä käsilläni noin hyvin ja toiseksi, että se olisi niin yksinkertaista, että vain valitsee tönölle paikan ja alkaa hommiin.

  Mutta omput lämmittää mieltä, myös ne kaupasta ostetut.

  Oikein hyvää ja optimistista syksyn jatkoa! :)

  VastaaPoista
 2. Minäkin oon nähny tuon pätkän joskus aiemmin ja miettiny kans samaa, että miksi ei VOI enää tehdä noin, vaikka osaisi ja/tai haluaisi. Kaikki menee nykymaailmassa jotenkin niin väärin; se mikä on normaalia ja luonnollista, tehdään vaikeaksi tai mahdottomaksi ja kaikesta epäluonnollisesta tehdään normi.

  VastaaPoista
 3. Niinpä! Kaipa sitä perustellaan jollain turvallisuudella(?) ja energiatehokkuudella. Mutta miettikääs kuinka monta tuollaista taloa pystyisi tekemään samalla rahalla kuin nykyiset kartanot(=okt)! Ja oikeasti kuinka paljon se muka hukkaa energiaa kun töllin rakentaa täysin itse käsin? Eikä talon tarvitse kestää 300+ vuotta kun se on ihan käsittämättömän halpa valmistaa. Tähänkin varmaan joku virkamies alkaisi urputtamaan että se vuotaa ilmaa ja lämpö pääsee harakoille. Tästä tulisi siis liian suuria hiukkaspäästöjä ilmaan kun puuta poltellaan sen takia isoja määriä.

  Ohessa muuten pieni uutispätkä muutaman päivän takaa: http://www.aamulehti.fi/teema/kotijaasuminen/vanhoja-takkoja-ei-tarvitse-viela-vaihtaa-uusiin/188786

  Minusta koko touhu haiskahtaa vain markkinatalouden voitelulta. Nykyisissä uudisrakennuskohteissahan täytyy olla sähköinen ilmanvaihto ja juokseva vesi, ei siis riitä mitkään ulkosaunat ja kaivot.

  VastaaPoista