sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Puutöitä ja kaiverrusta

Tänään on puolison syntymäpäivä, joten pääsin vihdoin ojentamaan jo jonkin aikaa valmiina olleen lahjani hänelle :). On kiva tehdä toiselle käsintehtyjä lahjoja kun tietää että niitä arvostetaan. Varsinkin kun ne tulevat suoraan sydämestä :).

Mutta siis pitemmittä puheitta, tällainen siitä tuli:Muutama fakta työstä: Eli mitään sähköisiä välineitä ei tullut käytettyä muuta kuin poraa tuon yhden langan läpivientireikään ja kiinnitystapin reikään (kokeilin aluksi porata sellaisella sähköttömällä käsiporalla, mutta katkoin niin monta terää prosessissa että oli pakko turvautua sähköiseen :/. Ei vain löytynyt mitään tarpeeksi tukevaa pidikettä arkulle. Arkku heilahti kesken porauksen ja naps, terä poikki välittömästi :D)

Arkku on siis koivua ja kokopuuta, lähdin sitä kirveellä pilkkomaan tukkipuunpätkästä. Kun arkun muoto oli kirveellä veistetty, sahasin sopivasta kohdasta halki jotta sain arkun kannen ja rungon erilleen. Näihin lähdin kovertamaan taltalla ja vasaralla tuota säilytystilaa, yrittäen kovasti olla halkaisematta koko kappaletta (siksi siis sisällä näkyy seinämillä nuo kerrostumat).Tämän jälkeen alkoi kova hiominen kaiverruksia varten. Puu oli melko tuoretta joten se kävi tosiaan työstä! :P

Arastelin ihan hulluna arkun kaivertelua. Meinaan tuon muodon muokkaukseen meni kohtuullisesti aikaa näillä välineillä joita minulta löytyi. Olen siis vieläkin täysi amatööri kaiverruksessa, mutta tällaisia niistä tuli:

Eli tällainen amatöörin lootus-kukka tuli päälle :)Pentagrammi on aina näyttävä, jopa tällaisen aloittelijan jäljiltä :PKukkakuvio ei mennyt ihan niin kuin toivoin, siitä piti tulla arkun etupuoli, mutta päädyin siirtämään sen taakse ja korvasin etukuvion pentagrammilla.

Jos jotain erityisemmin haluaisin korjata työssä on tuo pintakäsittely. Tämä on siis tavanomaista kalustepetsilakka-ainetta. Se teki pinnasta liian kiiltävän ja käsitellyn näköisen (no niin tietysti, miehen logiikalla en ajatellut että lakka kiiltää ihan hulluna).

Vastedes vältän loppuun asti kauppojen aineita ja teen sävytykset täysin omilla väreillä. Tulee enemmän sellaista "kulunutta" ja vanhaa ilmettä :).

2 kommenttia: