lauantai 15. tammikuuta 2011

Mattoja ja kankaita

Jee, ne ovat vihdoin käyttökunnossa! Kirjoittelinkin tuossa viime vuoden postauksissani eräästä hyödykkeestä joita kovasti oltiin himoittu. Kesti vain jostain syystä tolkuttoman kauan saada ne käyttökuntoon. Siis olihan se kasattuna jo pitkän aikaa mutta noiden narujen säätäminen ja valmistelu vei oman aikansa. Kaiken lisäksi tuntuu kuin täältä meidän ihkuihanasta Härmälästä löydy yhtään auttavaa taikka osaavaa ihmistä joka viitsisi neuvoa tuon käytössä. Tai no, jos maksat jonkun epämääräisen hinnan väliltä 50 - 100 € jotta tämä salainen tieto siirtyy eteenpäin... no tuskin ainakaan ilmaiseksi.

Mutta onneksi on YouTube :). Mutta siis, mikä hyödyke...? No tietysti ikivanhat kangaspuut! (Kielitaidottomat voivat kokeilla hakusanoja kuten weaving, heddle ohjeiden haussa)Pienen hikoilun ja hakemisen jälkeen lähti ensimmäinen testityökin liikkeelle. Siitä tulee varmaan kiero ja karkea mutta seuraava onnistuu jo erheiden kautta paremmin! :)  Taidan olla vähän outo äijä, mutta olen tästä vähän innoissani :D.


4 kommenttia:

 1. Heippa Halpo! Tällaista blogia olem etsinytkin. Minuakaan ajatus mahdollisimman omavaraisesta elämästä ei jätä rauhaan. Ei siis täysin eikä hampaatirvessä, vaan mahdollisuuksien mukaan näillä voimilla. maatilalisena ja luomuviljelijänä olemme hyvissä lähtöasemisa. Nyt "vanhoina" ja laiskistuneina emme enää ole niin omavarisia kuin silloin parikymmentä vuotta sitten kun lapset olivat pieniä. Silloin oli maito,liha munat, kalkkunanliha, kasvihuone ja pellontuotteet itseltä, joskus jopa hunaja. Nyt olisi ryhtiliikkeen paikka ja jos tavoitteeksi ottaisi edes puolet siitä mitä silloin. Kirjoittelehan tänne mitä kuuluu ja mitä suunnittelet. Nyt laitan tämän sinun blogisi suosikeihin ja huomenna luen tän läpi.Hyvää talvea sinulle ja ei anneta periksi! T.anne

  VastaaPoista
 2. Kiitos samoin! :) Tällä hetkellä ei ole suunnitteilla juuri muuta kuin kevään odottaminen ja sopivan maatilan etsiskeleminen :). Sanoisin että asiat ovat aika hyvin sitten kun löytyy omaa metsääkin sopivasti, niin menee lämmityskin edullisemmaksi. Tuo puiden pilkkominen tulee kyllä käymään voimille ellei satu sopivan pikkuinen asuintalo kohdalle osumaan :).

  VastaaPoista
 3. Kuvaa ja kirjoittele pienistä asioista, ne voi sytyttää varomattoman lukijan.

  VastaaPoista
 4. Täytyy myöntää että on ollut hirveän hiljaista täällä minun blogissani ja koetan parantaa tahtia :).

  VastaaPoista