torstai 6. tammikuuta 2011

Lapsille leluja

Onkin kulunut jo aikaa viime postauksesta. Siitä saakin kiittää työpaikkaa kun aikataulut vain kiristyvät ja odotetaan aivan tosissaan ihmeitä työntekijöiltä... Mutta mikään ei ole muuttanut kantaani omavaraisuuteen pyrkimisen suhteen, päinvastoin.

Harmittelin kovasti tuossa jouluna että ei saanut tehtyä mitään omatekoisia leluja lapsille. Tosin kyllähän se vähän pelottaa että miten lapset niihin reagoi. En nyt kuitenkaan mikään kovin näppärä ole noiden käsin tehtävien kanssa. Ne toimii suurimmaksi osaksi mutta voivat olla melko rumiakin. No tuossa olen kuitenkin jonkin aikaa odotellut jonkinlaista inspiraatiota ja vihdoin se sitten iskikin :).

Lapsilla on ollut tuossa jo jonkin aikaa erään näppärän tutun tekemä hieno nukkekoti joka on juuri sopivan kokoinen näille muumileluille (ne vähän isommat). Puoliso olikin sen jo suurimmaksi osaksi maalannut tyttären toivomien värien mukaiseksi. Meillä oli siinä jonkin aikaa joulupukin tuomia huonekalujakin mutta aivan täysin yllättäen nekin hajosivat atomeiksi ajan myötä :). Päätin siis korjata tilanteen ja tehdä itse uudet huonekalut:

Yleiskatsaus taloon, paljon työtä jäljellä...


Ruokapöytä ja pari tuolia. Lisäksi eräästä joulukalenterista tuli juuri sopivan kokoisia pikkuastioita leikkiin mukaan :).


Pieni hyllykkö leluille


Ja lasten suosikki, oikea kattolamppu! :) Puoliso virkkasi maton ja patjan sekä peiton sängylle, unohtamatta muhkeaa pehmeää tyynyä. Mitoitettu tietysti muumin mukaan :).


Johdotus hoidettiin tyttären toiveiden mukaisesti, eli tietysti pinkkiä ja liilaa. Katkasin on kyllä ihan tuollainen perus pikkukatkaisin (onneksi jo valmiiksi punaisen värinen) joka on upotettu seinään ja suojattu toiselta puolelta ettei johdot irtoa :).


Ja parhaillaan onkin tulossa muumipeikolle koulupöytä kahdella oikealla laatikolla. Tarvii vielä hioa ja maalata. Kuulemma punainen väri olisi oikein toimiva:
Ihan hauskaa ajanvietettä, omaa kärsivällisyyttä kyllä koetellaan välillä näiden pienten sahausten ja liimailujen kanssa, mutta lapset tykkäävät kovasti mikä onkin kaikkein palkitsevinta :P. Ehkä jälkikin paranee ajan myötä.

Sen verran vielä päivitystä että tänään tehtiinkin iso siementilaus. Mukaan mahtui paljon samoja lajikkeita kuin viimeksikin, nimenomaan niitä lajikkeita jotka meillä näytti pärjäävän hyvin. Tilauksen loppusummakin jäi kivasti pienemmäksi siementen keräilyjen ansiosta! :)

2 kommenttia:

  1. Onpa paljon tehty käsin kaikkea pienen pientä. Kärsivällisyysharjoittelulle varmasti hyvää puuhaa... Kaunista <3!

    VastaaPoista
  2. Kiitos :). Toivottavasti seuraava työni onnistuu paremmin, vaikkakaan ei ole lapsille :).

    VastaaPoista