sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Kiva jippo vihreiden kasvatukseen

Pahoittelut että on jälleen venähtänyt viime postauksesta. Meillä on niin paljon nyt niskan päällä asioita uuden talon löytymisen myötä (jee!). Kohta menee viikonloput 100km välien sahaamisessa remppausreissuilla ja varmaan kyyneliä ja hikeä vuodatetaan kun pitäisi kasvatuksetkin hoitaa ohessa :D.

Niin ja tosiaan aiheeseen. Tuossa monesti mietittiin että voisi kokeilla tuota vesiviljelyä tee-se-itse -tyyliin. Olette varmaan törmänneet noihin parinsadan euron setteihin joissa kasvatetaan lampuilla ja vesikierrätyssysteemillä vihreitä ympäri vuoden kotona? Ajattelin aluksi että teen vanhasta käyttämättömänä olleesta akvaariosta ja vanhasta akvaarion vesipumpusta vastaavan viritelmän mutta jostain syystä (laiskuutta?) kaadoimme akvaarioon sittenkin vain mullat pohjalle :D. Tähän sitten puoliso istutti basilikan taimet. Lasit päälle ja ihmettelemään miten käy:


Siis nämä ovat ihan tavallista basilikaa! En tiedä teistä mutta minä en ole ikinä nähnyt näin isoja basilikan lehtiä. Nämä ovat siis sitä aika normaalia kokoa mitä tuo nyt kasvattaa! :D En voi tuosta kokeilusta muuta todeta kuin että tätä täytyy kokeilla enemmän. Talveksi tarvii kiinnittää kasvilamppu ja katsoa miten tämä toimii kylminä ja pimeämpinä aikoina ;).

Taidanpa alkaa metsästämään isompia akvaarioita ;).

8 kommenttia:

 1. Kiva lukea jälleen kuulumisianne :) Olen hyvin kiinnostunut omavaraistaloudesta ja itsekin haaveilen sellaisesta.

  T. Kaupunkilainen haaveilija

  VastaaPoista
 2. Ja muun mukavan ohessa kuulemme mielellämme myös satunnaisia huomioita talorintamalta ynnä remonttiasioitakin. (Ihan vain rivi silloin, toinen tällöin.)
  Talon löytyminen kuulostaa muutenkin piristävältä.

  VastaaPoista
 3. Kaupunkilainen haaveilija: Kiva kuulla että ollaan kaivattu :). Toivottavasti pääset toteuttamaan haavettasi!

  Sirkku: Ihan hauska idea, pistän ehdotuksen korvan taakse ;).

  VastaaPoista
 4. Joo, katsos minä päättelen, että silloin kun teidänlaiset ihmiset remontoi, siinä ajatellaan aika pitkälle sellaisia arvoja, joita ei kovin paljoa tämän päivän sisustus+talolehdistä lueta.
  Muuten, oletko koskaan sattunut katsomaan FST:ltä "Tanskalaista maajussia". Siitä ohjelmasta saa hyviä ideoita ja näkee perinteisiä työtapoja vähän joka lähtöön. (Tämä nyt ei mitenkään liittynyt ensimmäiseen lauseeseen, tulipahan vain mieleeni.)

  VastaaPoista
 5. Mistä ja millainen talo löytyi? Onnea, toivottavasti sijainti (ja naapurit) ovat mukavia.

  Ekologisesta remontoinnista huomio: monesti ollaan huomattu, miten paljon vaikeampaa kierrättämällä remppaaminen on. Verrattuna siihen, että hakee kaupasta uudet ja heittää vanhat pois. Esimerkiksi reimme juuri kanatarhaa vanhpoista saunan paneeleista, joista jokaisessa oli noin 300 pientä naulaa ja jotka piti nyppiä pois. Mutta kaipa siitä jonkinlaista tyydytystä siten saa, kun vaikeasti tekee ;)

  VastaaPoista
 6. Sirkku: Sarja on kyllä tuttu, vaikka hyvin vähän tv:tä seuraan :). Siinä on tosiaan hyviä neuvoja. Tuleva kotimme on tosiaan käytännöllinen ja sisältää juuri sellaisia ominaisuuksia joita olemme kaivanneet, kuten kellarikerroksessa sijaitsevat vihannessäilytyshuoneet ja kylmäkellarin, mutta talosta lisää vielä myöhemmin :).

  Tallipäiväkirja: Pahoittelen etten voi tarkemmin määritellä sijaintia mutta siis Varsinais-Suomessa yhä ollaan. Talo on sellainen 60-luvun pikkumökki. Tila ei ole toivomamme monihehtaarinen plantaasi vaan piti tyytyä hehtaarin puustoiseen alueeseen jotta hinta pysyi järkevissä mitoissa. Onpahan puita lämmittelyyn :). Erityisesti pidin siitä kuinka lapset ihastuivat paikkaan. Poika oli välittömästi kiipeämässä kaikkiin vastaan tuleviin puihin ja vanhaan kotiin päästyämme keskimmäinen tyttö kyseli milloin mennään takaisin kun se metsä oli niin kaunis :D.

  VastaaPoista
 7. Haplo monihehtaarinen plantaasi se vasta ies selässä on. Meillä on suht. halvalla ostettu 12 hehtaaaria ja pommikunnossa oleva talo (ja maatkin huonossa hapessa) ja usein toivon, että olisipa vain hehtaari, niin viljelystä jotenkin selviäisikin.

  VastaaPoista
 8. Heh, no kyllä tuollaiseen määrään maata saa jo aikansa kulumaan ;).

  VastaaPoista