torstai 16. kesäkuuta 2011

Kiitoksia kärsivällisyydestä

Ei ole vielä mitään uutta kivaa postattavaa valitettavasti vaan lähinnä pahoittelua ja selittelyä miksi viime kerrasta on niin hirveän pitkä aika.

Uusi talo on aivan vaiheessa :P. Lapsille on välillä aivan uskomattoman vaikeaa löytää hoitajaa edes muutamaksi päiväksi ja se jo luo niin paljon hidastetta talon korjailulle että ei ihan heti uskoisi. Tällä hetkellä siis puolet talon sisäpinnoista on täysin revitty pois. Yhden huoneen katto maalattu ja lattia laudoitettu, keittiön lattia puolilleen laudoitettu. Positiivista on että lähin saha on sopivan etäisyyyden (>10 km) päässä josta saa edullista lautaa mutta rautakaupat ovat kuin tyhjiä halleja. Edes perusruuveja ei meinaa löytyä. Pinkopahvit on jo valmiina mutta se pirun pellavaeriste on jostain syystä ihan mahdoton saada ainakin rautakaupan kautta :(. Sitten vielä tuo putkimies. Mukavan oloinen heppu mutta meidän aikataulut eivät meinaa millään osua yhteen. Talossa on vanhat putket ja aivan merkillinen viritys viemäriputkille ja tilanne on että juomakelpoista vettä ei saada sisälle vieläkään. On sentään pumppu joka imee kaivosta rautapitoista vettä puutarhaletkun päähän, joten kyllä sillä kädet pesee ja olen sillä suihkunkin "nauttinut" :D. Oli hiton kylmää.

Saatiin myös huusikin järjestettyä, sekin vei kokonaisen viikonlopun. Sekin piti ostaa muovisena koska aikaa ei vain kertakaikkiaan tällä hetkellä ole tarpeeksi :(.

Mutta siis kaikesta kiireestä huolimatta on hyviäkin asioitakin tapahtunut. Saimme vanhan talomme myytyä oikeasti ennätysajassa ja ilman välittäjää. Ihan kiva tilanne mutta nyt aika menee muuttokuorman raahamisessa keskeneräiseen taloon. Mutta kyllä vastoinkäymisiäkin on osunut kohdalle! Tuli hyvä muistutus siitä että ei kannata ostaa tai vuokrata mitään! Vuokrasimme meinaan käyttöömme pakettiauton eräästä puljusta ja kaikki näytti niin mahdolliselta! Muuttokuorma on hetkessä viety! Hah, ei tällä tuurilla. Perhanan romu jätti meidät uuden kotimme pihatielle ensimmäisellä reissulla!  Siis aivan uskomatonta! Siihen vain jäi, ei startannut. Lopuksi vuokraaja joutui tilaamaan hinauksen. Kerroin kyllä rehellisesti mitä mieltä olin hänen palvelustaan. Nyt loppu  hoituu peräkärryn avulla. Ihme kyllä saatiin lapset hoitoon muutamaksi päiväksi.

Eli siis ei kovin ekologiseksi tai omavaraiseksi tämä tästä vielä ole kehittynyt ja se suruttaa todella. Tosin tarkoituksena on luoda sisäkalustukset täysin oman metsän puista ja kirppareilta ostetuista tuotteista. Ainoastaan pesuhuone laitetaan ei-omavaraisesti kosteusturvalliseksi. Mutta monenlaista kivaa itsetehtyä on luvassa ;).

Mutta nyt täytyy jatkaa muuttokuorman viemisessä, työ ei ihan heti lopu kesken.

6 kommenttia:

 1. Tosi kiva kuulla tilannekatsausta. Välillä on mielessä käynyt, että monenmoista haasteellista on teilläkin varmaan käsillä, ei sitä kuitenkaan montaa kertaa elämässä tuollaiseen hommaan ryhdytä. Houkuttele vaimosi aloitamaan oman blogin pito. Ei siinä muutaman rivin rustaamisessa kauaa aikaa mene, mutta illalla saa mukavasti nollattua päivän tapahtumia ja asioita päänupissa järjestykseen, kun kertoilee kuulumisia muille. Teidän elämäntilanne on niin mielenkiintoinen myös monen blogilukijan mielestä, että pienetkin tunnelmat olisi kiva kuulla. Lisäksi yhteinen harrastus tekee kirjoittelun vielä mielenkiintoisemmaksi.
  Minä ja maatalouskoulua käyvä 17-v tytär kirjoitetaan omaamme ja se on ollut oikein elämää rikastuttavaa.
  Tosin myönnettäköön, että ei lasten kanssa tuossa elämäntilanteessa ihan ensimmäisenä ole koneellakirjoittelu mielessä.
  Hyvää jatkoa ja terveisiä vaimollesi.

  VastaaPoista
 2. Hieno hanke teillä! Tuosta vedestä, meillä mökki Kanta-Hämeessä jossa melkein kaikilla mökkiläisillä vesi on ruosteista porakaivosta, niin meilläkin. Kun veden antaa seistä pari päivää se kirkastuu, hyvin käytämme pesuvetenä. Mies asuu mökillä 7 kk vuodesta tekee töitä ja pärjää kantovedellä ruostevedellä. Juomaveden otamme Salesta tai koulujen seiniltä mistä saa hakea. Eli olemme 7 kk aika omavaraiia oman veden kanssa :)

  VastaaPoista
 3. Sirkku: Vaimolla on jo blogi ;). Maiju: Joo ei oikeastaan kovin iso ongelma täälläkään mutta pitäisi saada vain tuon putkarin asentamaan edes suodatin väliin niin ei tarvitsisi juomavesiä muualta hakea. Vähän jännittää kyllä minkä makuista vettä sieltä sitten lopuksi ulos tulee :D.

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoinen blogi sinulla. Itsellä jonkin asteinen pyrkimys omavaraisempaan elämään, mutta huomaan olevani henkisesti niin kiinni palkkatyössä, ettei se paljon tämän enempää ole mahdollista, kun aika loppuu. Jospa sitä osaisi irrottautua. Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi :)

  VastaaPoista
 5. Onko se vaimon blogi jotenkin yksityinen, vai voisiko sen nimen paljastaa?

  VastaaPoista
 6. mammukka: Kiitoksia :). Se on vapauttava tunne kun päättää pyrkiä irti oravanpyörästä vaikkakin tällä hetkellä kiireessä horjuu niin kasvatukset kuin arkielämäkin. Mutta nyt on muutto vihdoin meillä ohi ja voimme keskittyä nykyiseen taloon ja ehkä jopa kesäänkin :).

  Sirkku: ei toki, unohdin kokonaan ettei sitä näy blogissani parhaillaan, eli tällainen: http://hopeaseitti.blogspot.com

  VastaaPoista