keskiviikko 31. elokuuta 2011

Itse tehty tiskipöytä, melkein

Pientä elonmerkkiä tässä antelen, olen vain niin väsy ettei meinaa jaksaa kirjoittaakaan. On kuitenkin jotain tullut tehtyä minkä voi täälläkin esitellä, eli tällainen itse tehty tiskipöytä:Eli allas tuli ostettua kuten myös kylmävesihana. Oli hauskaa kertoilla putkimiehelle suunnitelmista pelkistä kylmävesihanoista pesuhuoneeseen ja keittiöön :D. Hänellä oli selvästi vähän vaikeuksia ymmärtää miten aiomme peseytyä :D. Heitimme meinaan typerät ajatukset sähkölämmitteisistä vesistä menemään ja valitsimme hellalla lämmitettävän pesuveden. Pesuhuoneesta kuvia ja tietoa vasta kun se on valmis ;).

Vähän kuvaa myös kasvastuksista, eli meidän viinirypäle tuntui ainakin tykkäävän aurinkoisesta paikasta kallion vierellä:Harmittaa että kesä meni kuin varkain näiden remonttikiireiden vuoksi. Mutta kuten aina, asioilla on myös positiiviset puolensa: kylmenevät ja pimenevät illat tuo tähtitaivaan niin ällistyttävän upeasti täällä esille että meinaa kompuroida öisin wc-reissuilla kun kävelee suu auki katse ylöspäin pitkin sekamelskaista pihaa :D. Täällä syrjäkylällä kun ei ole juuri mitään keinovaloja haittaamassa näkyvyyttä. 

Harmi ettei ole niin tarkkaa kameraa että saisin siitä kuvaa tänne :(.


10 kommenttia:

 1. Kertakaikkiaan upea tiskipöytä. Ei meilläkään kuumaa vettä hanasta tule, tosin ei meillä ole niitä hanojakaan. Sangolla kannetaan ulkoa saunalle ja keittiöön sen mitä tarvihee ja vesi lämmitetään saunapadassa tai puuhellalla. Kahden ihmisen taloudessa se ei onneksi ole niin kauhea homma.

  VastaaPoista
 2. Tuo tiskipöytä on ihana, siis niin ihana, että teksisi mieli päästä puun pintaa hivelemään.

  Kesä meni varkain myös ilman remonttia eläviltä. Vaikka jokaisesta kesäpäivästä otti kaiken irti, ne päivät silti katoaa jonnekin.

  Kun teilläkin elämässä on kaikkea mielekästä tekemistä aamuvarhaisesta iltamyöhään ja paljon touhutaan ulkona, niin ei ihme, että uni menee kirjoittelun edelle.
  Siitä huolimatta teidän on hyvä tietää, että teidän kuulumisia jaksaisimme lukea vaikka joka päivä.
  Flunssatonta sadesyksyn alkua koko perheellenne.

  VastaaPoista
 3. ja sitten kun noita rypäleitä maistatte, kertokaa ihmeessä kokemuksesta.

  VastaaPoista
 4. Komeita rypäleitä olette saaneet kasvamaan ulkosalla. Mulla on ollut sellainen luulo, ettei ne oikeen onnistu meillä ilman kasvihuonetta, mutta tuostapa näkee, ettei se niin ole lämpimänä kesänä.

  Satutko muistamaan lajiketta?

  Peukut ylöspäin tiskipöydälle!

  VastaaPoista
 5. Maelka: Kiitos kehuista :). Kannettava vesi olisi kyllä kiva, kaipa sitä lapsien kanssakin onnistuisi. Harmi että täällä vesi tarvitsee suodatuksen jolloin tarvitaan pumppukin :(.

  Sirkku: Kiitos kehuista myös :). Tuo ulkona oleminen oli alkuun aika raskasta mutta nyt siihen on jo tottunut, ei tule enää niin väsyneeksi. Tänään vain hiosin olohuoneen lattialautoja joka vei mehut aika hyvin. Se on myös niin mahdottoman tylsää hommaa :D. Täytyy käydä huomenna hakemassa rypäleet ja pistää makutestiin, palaillaan asiaan ;). Tarvii muutenkin käydä poimimassa karviaiset ja mustaviinimarjat :P.

  Babelin Nikkari: Puoliso muisteli että laji olisi ollut "Zilga" ja on se pärjännyt myös aiemmassa kodissamme kolmosvyöhykkeelläkin (joka oli hyvin tuulinen). Nykyinen sijaintimme on ykkösvyöhykkeellä jossa tuo saa olla myös tuulen suojassa paremmin.

  Viiniköynnöksiä löytyy ainakin muutamia lajikkeita jotka pärjäävät hyvin Suomenkin oloissa.

  VastaaPoista
 6. Tackar ja pokkar! Lisäänpä listalle. Lukaisin tuosta rypälelajikkeesta ja mainitsivat sen kestävän pikkupakkasiakin hyvin. Rohkaisevaa!

  Millaisen muuten arvelet talvesta tulevan asumisen osalta ensi talvena esimerkiksi lämmityksen ja veden osalta?

  VastaaPoista
 7. Babelin Nikkari: Toivottavasti ei ainakaan hirveän kylmää :P. Puuta on varastossa n. 12 heittomottia + puunrunkoja hätävaroiksi. Sähköllä lämmittelyä ei harkita. En kuitenkaan usko että tarvettakaan on koska joka huoneessa on tulisija.

  Voi olla kuitenkin kylmät aamut mutta niin oli edellisessäkin asunnossa vaikka oli myös suorasähkölämmitys. Nykyinen talo on onneksi puolet pienempi.

  Vedestä ei kyllä osaa sanoa... rengaskaivon vesi varmaan riittäisi sellaisenaan mutta eivät sitten viitsineet mainospuheissa kertoa että tuo tarvittu vedensuodatin kuluttaa suodatinmassan huuhtelussa jopa yli 200 litraa vettä... saapa nähdä. Automaattista huuhtelua suositellaan vielä suoritettavaksi joka kolmannelle päivälle jotta suodatinmassa ei kulu liian nopeasti.

  Tämä maa on aina täynnä tällaisia kivoja ylläreitä kun erehdyt jotain ostamaan. Ei vain pitäisi ostaa mitään.

  kerttu: kiitos! :)

  VastaaPoista
 8. Kylmä se on meilläkin JO lattioilla, vaikka rivarissa asutaan. Ei tarvitse kuin takapihan ovea avata koirille ja lattia muuttuu jääkaappikylmäksi. Laminaatit ei lämpöä hohkaa ;oD

  Muutama huolestunut lähi-ihminen on varoitellut meitä talviasumisesta suunnitelmistamme kuultuaan. Ilmeisesti lattiaan jäätyy kiinni, ikkunat pitää skrabata aamuisin ja vettä on saatavilla likimain syyskuusta toukokuulle ainoastaan jäälohkoina. Varmasti haasteita on edessä jos wanhan talon ostaa, mutta silti ihmetyttää miten ihmiset ennen pärjäsivät, kun kaikki ei toiminut nappulaa painamalla tai vipstaakia kääntämällä.

  Tuolta meidän ideablogista löytyy joitain vinkkejä lämpöön liittyen (sisältölistalta: lämpö) Arvelen niiden olevan teille jo tuttuja, mutta vilkaise jos jotain käyttökelpoista löytyisi. Siellä mainittu brikettipuristin on meillä juuri testattu, mutta ei olla poltettu brikettiä vielä, koska meillä ei ole polttopesää. Ensi viikolla käydään mökillä, jolloin ensimmäinen briketti menee palotestiin.

  Iloisia syyspäiviä sinne teidän perheelle ja kiitos kun pidät tätä blogia. Tämä toimii hyvänä rohkaisuna matkalla kohti erilaisempaa elämää.

  VastaaPoista
 9. Babelin Nikkari: Nuo briketit oli kyllä ennestään tuntematon, tarvii tulla kurkistamaan blogissanne kuinka on toiminut :).

  Varmasti löydät monta ihmistä jotka sanoo että jäätyy kuoliaaksi ja kaikki on kamalaa ja mahdotonta jos mukavuudet jättää ;). Se on ilmiö johon olen törmännyt jatkuvasti kun yrittää olla erilainen; asiantuntijoita tulee vastaan joka puolelta ja kaikki varoittelevat että ei onnistu :). En ole koskaan kyennyt ymmärtämään tätä ihmisten erilaisuuden pelkoa. Ja sitten vasta pahaksi muuttuukin jos onnistut. Ihmiset alkavat tuomitsemaan ja arvostelemaan. Mikään ei vie tehokkaammin mielenrauhaa muilta kuin se että olet onnistunut tavoitteissasi ja olet onnellinen.

  Hyviä syyspäiviä myös teille ja oikein kiva kuulla että blogini toimii kannustimena, se motivoi kirjoittelemaan lisää :).

  VastaaPoista