torstai 29. syyskuuta 2011

Polttopuuta myöhemmille talville

Ihan puhki taas. Tänään uhrasin aikaa irtonaisten puuraatojen raijaamiseen tänne piha-alueelle käsivoimin. Olisi tarve saada ne jotenkin säilöön ulos talven yli. Tuossa muutama viikko sitten piti aukoa talon ympäristöä rehottuneista puskista ja puista. Oli muutama puu joiden oksat menivät pitkin kattoa ja olivat näin haitaksi katolle. Oli mukana myös muutama ylimääräinen mäntykin kiitos hävyttömän naapurin (olivat niin kamalia uhkia hänen talolleen ja valitti koko ajan). Kun sanoin aiemmin että naapurin on hyvä olla kilometrien päässä tai ei ollenkaan (tjsp), tarkoitin joka sanaa. Alkoi mennä hermot tuon eläkeläispariskunnan kanssa oikein toden teolla kun niihin väkisin alkuun tutustui. Mutta ei asiasta enempää, naapurisopu syntyy ehkä kun rakennamme 175cm korkean aidan meidän välille ja parhaillaan teetämme uutta pihan sisääntuloa naapurin kanssa vastakkain olevan tilalle. When there's a will, there's a way.

Niin niistä puista, sain vietyä joku 8 kpl n. 2-3 metriä pitkää tukkia tuonne pihan reunoille ja ison kasan paksuja oksia. Sitten hyytyi tahto ja voima. Jälleen yksi litimärkä hikinen t-paita kuivumaan henkariin lähes yhtä märän päällipaidan kanssa. Puoliso kiittää :).

Yhteensä noita puita on pitkin tonttia n. 13 kpl, ja kaikki pitäisi jotenkin saada järkevästi pinottua. Onko kellään mitään hajua kuinka tukit pitäisi sijoitella maastoon jotta eivät lahoa pilalle talven aikana? Ulkovarastoissa ei ole enää tilaa joten pitäisikö niille rakentaa sitten joku väliaikainen katto vai voiko olla ihan au naturel pinossa viiman piestävänä?

3 kommenttia:

  1. Ilmatilaa paan ja tukkien väliin ja pressu päälle. Eiköhän niin onnistu (luulisin)

    VastaaPoista
  2. maan eikä paan :D

    VastaaPoista
  3. Jotakuinkin noin ajattelin myös, ei kai muuta kuin kokeilemaan :P

    VastaaPoista