sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Mehiläishoitokurssi

Vaikka tuosta omavaraisuuden oppikirjasta löytyy tietoa myös mehiläisten hoidosta, ajattelin kuitenkin osallistua tuollaiseen kurssiin. Enemmänkin siksi koska kyseinen kurssi tarjoaa kenttätyötä mehiläisten parissa, sitä kun ei kirjasta saa irti.  Ja lisäksi mehiläiset kun eivät laumana ole mitään ihan turvallisinta sakkia kokemattomalle, on hyvä olla jotain ohjattua toimintaa selkänahassa ja käytännön vinkkejä niiltä jotka ovat tehneet töitä mehiläisten parissa jo vuosia.

Joissain paikkakunnilla pidetään näköjään jotain teoriakursseja jotka ovat kyllä aika hyödyttömän kuulloisia. Ihminen oppii aina tekemällä parhaiten. Ja mielelläni kokeilen ohjatusti kävelyä mehiläisparven keskelle, onpahan joku valmiina ruiskuttamaan vettä päälle jos eivät mehiläiset minusta tykkää :).

Mutta oli tämä kovin epätavallinen päätös itseltäni. Etenkin kun olen niin epäsosiaalinen :D. Vierastan ihmispaljouksia ja sen mukana ilmenevää laumakäyttäytymistä. Mutta enköhän tuon kestä, tietoa on tullut paljon ja se on tarjottu kiinnostavalla tavalla. 

Odotan innolla käytännön kokemuksia!

1 kommentti: