lauantai 12. tammikuuta 2013

Lisää asukkeja

Juttelin tuossa aiemmin kyytön hankkimisesta ja se melkein toteutuikin, mutta yhteisen pohdinnan jälkeen päätimme puolison kanssa aloittaa vuohista :).




Päätökseen vaikutti juuri vuohen helpompi hoitaminen ja tieto siitä että vuohen maito tai juusto ei välttämättä ole aina niin aromikasta kuin kaupan hyllyillä olevat tuotteet. Mutta kaipa totuttelemalla se menee aromillakin ihan hyvin, ei tuosta halua enää ainakaan erota, on ihan käsittämättömän suloinen :D. 

Ja meidän kanat ovat kovassa vauhdissa... vihdoin kananmunia tulee enemmän kuin niitä ehtii syömään:




Alkuviikosta olisi tarkoitus hakea vanhempi kuttu joka onkin sitten lypsykunnossa joten toivottavasti saadaan kohta omaa voita ja juustoa :).


11 kommenttia:

  1. Käy kyllä kateeksi teidän elämä, olen itse haaveillut 12 vuotta omista vuohista (ne on ihan parhaita!) ja vähitellen on kanavimmakin iskenyt, tekisi kovasti mieli kunnostaa kesäksi yhteen ulkorakennukseen kanala. Asun tällä hetkellä vuokralla ja on vähän kyseenalaista, että kuinka paljon jaksaa tähän paikkaan panostaa. Noh, pari vuotta vielä asuntotilisäästöä niin saisi sen oman tuvan jostain ja sitten pääsisi toteuttamaan itseään oikein huolella. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tämä sentään ihan yhtä juhlaa ole :). Olen itse täydellisessä remonttiähkyssä mutta pitäisi silti tehdä korkeammat aitaukset kutuille jotta saisivat vapaasti liikkua, puuh. Pupuille en kyllä jaksaisi enää tehdä yhtäkään häkkiä :D.

      Toivottavasti pari vuotta menee sinulla vauhdilla niin pääset myös kokeilemaan :).

      Poista
    2. Juu, olen itse ollut remonttilapsi, eli kotitalon remonttia tehtiin pariinkiin otteeseen ja se kyllä söi hermoja. :) Tällä hetkellä kun tuo kumppanikin on vain viikonloppuisin mun kanssa niin ei mitään isoa vuohi-kanaproggista jaksaisi aloittaakaan. Kolmessa koirassakin tuntuu olevan tekemistä. :) Tarkoitus on nyt kyllä kevät ja kesä viettää vihanneksia ja yrttejä kasvatellen, eli pientä omavaraisuuspuuhaa on luvassa silti. Plus kaikkea käsityöopettelua ja omien juustojen, voin jne. tekemistä.

      Poista
  2. Onko teillä kanalassa lisävalo talviaikaan, kun jaksavat noin ahkerasti munia?
    Kuinkahan munajuuston teko menisi kotioloissa, onkohan kellään kokemusta?

    Sinun päivityksiä aina odottaa. Harmittelen, kun arjen mukavat puuhat pitävät sinut koneelta poissa.Paljon terveisiä koko perheelle ja leppoisaa talven jatkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo päätettiin lisätä lisävalo juuri tuon munimisen vauhdittamiseksi. Mielenkiintoista nähdä mitä keksitään sitten kun sähkö ei tule enää pistokkeesta :D. Tai sitten tehdään oma valosähkövoimala.

      Kiitoksia samoin!

      Poista
  3. Wau! Onnea vuohen omistajille! Se olisi haaveissa, en tiedä millä aika välillä, mutta kuitenkin.

    VastaaPoista
  4. Ihana kuulla teidän kuulumisia :) Noi vuohet kävi omassakin mielessä, että niistä saisi vähän helpommalla hoidolla maitoa ja juustoa. Ja minähän rrrrrakastan vuohenjuustoja!!! Kanojen ja vuohen lisäksi minun pilvilinnoissani asustaa myöskin shiren-hevonen työjuhdaksi :)Mutta pakko todeta, että se heppa tulee jäämään fantasiaksi, sillä en todella tiedä hevosista mitään, ja niiden hoito käy ymmärtääkseni ihan työstä. Jatkan omasta mökistää haaveilua ja sitä odotellessa käyn lukemassa teidän kuulumisia :) Oikein hyvää alkanutta vuotta!!
    -Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Me mietimme kanssa jonkin työjuhdan hankkimista mutta se on vain ajatuksissa vielä. Tarvii tutkia mitä kaikkia elikoita on hyödynnetty maanmuokkauksessa :D.

      Poista
  5. Aivan ihana:)Olen joskus saanu maistaa itsetehtyä vuohenjuustoa, ja oli kyllä niin hyvää, mennen tullen peittosi valmistuotteet.-Anna-Sofia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Huomenna olisi sitten sitä vuohenmaitoa jo mahdollista saada, oon kärsimättömänä odottamassa :D.

      Poista