tiistai 22. tammikuuta 2013

Vihdoin omaa maitoa :)

Jee, jo pari päivää saatu vuohenmaitoa omaan käyttöön :). Nyt talviaikana Alma-kuttumme tuottaa reilun litran maitoa per päivä, joten kärsivällisesti saadaan odottaa että kertyy esim. voita varten tarpeeksi kermaa... tosin mitään toivoa ei ole ennen kuin lapset saavat vuohenmaitokaakaosta tarpeekseen :D. Ensimmäisen päivän maitolitra meni maistiaisina alta aikayksikön :D. Tänään sama juttu, maito pysyi purkeissa juuri sen aikaa että ehdin nappaaman kuvan:


Harmi että päivä oli jo hämärtymässä eikä näy kuinka kauniin valkoista maito on...

Toivotaan nyt että uutuuden viehätys pian loppuu lapsiltakin ja saamme juustoja tehtyä :). Piti ottaa vähän videotakin eläinten leikistä pihalla mutta häirikkönaapurimme alkoi "yllättäen" sillä hetkellä huudattamaan sirkkeliään kun näki että ulkoilutimme eläimiämme. Sirkkelöinti tietty loppui heti kun olimme saaneet eläimet takaisin sisälle. Onneksi eläimet tottuvat ääniin nopeasti :).Ovat muuten tehokkaita kuorimaan puita ;)

10 kommenttia:

 1. Ihania eläimiä, voi että kun itsekin saisi joskus omia lampaita! Mitä muuten teette lampaiden villalle, kehräättekö itse langaksi?

  VastaaPoista
 2. Kyllä on lapsille oikea paratiisi kasvaa tuollaisessa kodissa! Minuakin kiinnostaisi villakysymys. Kuin myöskin se, mitä te syötätte näin talvella eläimille? Jouduttteko ostamaan lisärehua?

  tvLeena

  VastaaPoista
 3. Puoliso kehrää niistä lankaa, kovasti ollaankin odotettu villaa että saadaan jotain lämmintä vilttiäkin tehtyä :). Joutilaalle uuhelle syötetään kuivaa heinää, suolaa ja kivennäistä sekä tietenkin raikasta vettä. Talvella pakkasella lisäksi hiukan kauraa ja hernettä.

  VastaaPoista
 4. Muistakaa antaa myös ADE-seleeniä ettei vitamiinit jää...voi alkaa karva putoilla ennen aikojaan. Sitä saa maatalouskaupoista. Voi antaa suoraan suuhun tai sitten sekoittaa juomaveteen. Kiva tämä blogi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta :). Puolisolla tosiaan on tuotakin ja ollaan nimenomaan sekoitettu juomaveteen. Kiitos kehuista :).

   Poista
 5. No hyvä juttu :) Mä mietin, että muistinko ollenkaan siitä sanoa sillon kun tuotiin karvakaverit teille... Oli niin paljon asiaa, että voi jotain tärkeää unohtua.

  VastaaPoista
 6. Hei Haplo, olisin lähettänyt sinulle haastattelupyynnön, mutta tietokoneeni ei toimi suoraan yhteystietojesi linkin kanssa.

  Terveisin,
  M. Eskola, toimittaja
  meri.eskola@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos kiinnostuksesta mutta en halua osallistua haastatteluihin. Voi olla että löytäisit kiinnostuneita esim. rihmasto.fi:n forumilta.

   Tervetuloa kuitenkin lukemaan blogiani :).

   Poista
 7. Oi kun ihania kuttusia! Eikä muissakaan karvakorvissa mitään epäkuvauksellista ole! Itse odotan malttamattomana kevään tuloa, jotta saan omat kuttuseni (äiti ja tytär) takaisin kotiin talvihoidosta - kuttula kun jäi isännän töitten vuoksi rakentamatta. Maitoa tuli viimekesänä parhaimmillaan lähes 6 l päivässä, joten juustojakin tuli väännettyä. Sitä makua on hirvittävä ikävä... Mistähän sitä löytäisi kanoja, jotka osaavat hautoakin...
  Kiitos kauniista ja mielenkiintoisesta blogista!

  VastaaPoista