torstai 21. helmikuuta 2013

Omaa juustoa

Nyt kun vuohenmaitoa ollaan lypsetty jo jokunen päivä, on siitäkin tullut jo osa arkea. Tosin puoliso on yhä vieläkin selvästi taitavampi lypsämään :).

Ajattelin pistää vaihteeksi tällaisen ihan lyhkäisen postauksen (lypsyt edessä ihan juuri) missä esittelemme tuota omaa juustoa. Ei ole mitään kovaa juustoa vielä koska se vaatii jo vähän enemmän maitoa ja valmisteluita sekä kypsymisajan. Tämä on se nopein juusto joka muistuttaa rakeenteeltaan melkoisesti noita kaupassa myytäviä leipäjuustoja. 
Omaa voita ei olla vielä saatu koska vuohen maidosta on melkoisen vaikeaa saada kerma eroteltua. Se ei nouse pintaan niin hyvin kuin lehmän maidossa joten jouduimme tilaamaan separaattorin. Toivottavasti sen avulla saadaan sitten voita pöytään :). 

Nyt jo odotellaan kärsimättöminä kevään tuloa. Juuri kun luuli kylmien säiden väistyvän, iski -15 asteen pakkanen. Ääh. Puulaari alkaa näyttää tyhjältä ja eläimet syö heinää melkoisesti etenkin kylmemmillä säillä.

4 kommenttia:

 1. Näyttää ihanalta:)Täällä myös odotellaan kovasti kevättä, toiveikkaana kylvin ensimmäiset herneet ja auringonkukat, saisi versoja..-Anna-Sofia

  VastaaPoista
 2. Maistuu varmaankin omien vuohien antama juusto taivaalliselta! Mikään ei voita kotitekoista - ei maussa eikä terveellisyydessä. Nautinnollisia ruokahetkiä teille toivottaen

  Leena

  VastaaPoista
 3. Voi että, tuo on hienoa, että omasta takaa saa juustoakin:)Eiköhämn se kevätkin sieltä pian saavu:)
  -Maria A.

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia toivotuksista ja kommenteista :). Hyvää on tuo juusto ollut varsinkin kun puoliso tekee suolauksen sellaisella rakeisemmalla suolalla :).

  VastaaPoista