torstai 25. huhtikuuta 2013

Puun kuivatusta

Nyt kun säät suosivat niin pitää tehdä niin paljon hommia kuin mahdollista. Pihaa voisi vihdoin siistiä risuista ja puupölkyistä kun esikoisemme synttärit lähestyvät ja ajattelin samalla pilkkoa talvemmalla kaadetut puutkin pinoon. Itse asiassa holz hauseniksi:Tuon kun saisi pään korkeuteen ja halkoja vielä heitellen keskustaan. Kuivuminen tapahtuu kuulemma tuoreellakin puulla kolmessa kuukaudessa. Tehokkuus piilee juuri pyöreässä muodossa joka toimii piipun lailla. Ilma puskee sisään koloista ja nousee ylös, tuulettaen tehokkaasti kaikkia halkoja. Katsotaanpa onko maineensa veroinen :).

10 kommenttia:

 1. Hienolta näyttää. Olen muistaakseni Virossa nähnyt tuollaisia. Pitää näyttää tämä kuva isännälle, jonka melkein elämän tehtävä on polttopuut :) Sillä on melkein vatupassilla asetellut pinot, saattaisi innostua näistä. Hieno postaus oli muuten se edellinenkin :)

  VastaaPoista
 2. Tuota pitää ehdottomasti kokeilla, joudutaan kantamaan nyt keväällä kaikki puut ulos liiteristä kun sinne pitää saada tehtyä kunnon lattia. Todella inspiroiva blogi sinulla!

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia kehuista! Muistakaa laittaa lopuksi "katto" päälle, se tehdään myös haloista :). Hakukoneella "holz hausen" löytyy hyvin malleja esimerkeiksi.

  VastaaPoista
 4. Kovasti olen tuosta kuullut positiivisia kokemuksia ja sitä patsi onhan tuo jo ilo silmällekkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on rohkaisevaa tietää :). Nuo ovat kyllä tosiaan upeita rakennelmia pihalla, Jos vaikka saisi useammankin tehtyä, tuntuu että polttopuuta ei ole koskaan tarpeeksi.

   Poista
 5. Meilläkin joka keväinen urakka! noin ei ole tullut kokeiltua kasata, mutta varmasti voisi kokeilla :)

  VastaaPoista
 6. Kylläpäs on mielenkiintoinen systeemi. Ja jos vielä toimiikin kuvaamallasi tavalla niin avot!
  Leena

  VastaaPoista
 7. Kylläpä on komea puupino! En ole moisesta ennen kuullutkaan. Just tein viikolla puita ison kasan, no en nyt noin isoa tosin, mutta päivä siinäkin vierähti, muiden hommien ohessa, mm. yksi bäkätti tuli kerittyä.
  Juustokin näyttää hienolta!

  VastaaPoista
 8. Sinulle olisi tunnustus blogissani http://vihreampiakkuna.blogspot.fi/2013/05/sai-hiljattain-no-okei-on-siita-jo.html
  :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mutta olen jättänyt osallistumasta näihin, en vain ehdi seurailemaan blogeja :).

   Poista