sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Ruusuinen sima

Laitetaanpa tännekin hyvä resepti mitä erinomaisimmalle simalle:

- 4 litraa koivunmahlaa
- 2 dl kuivattuja ruusun terälehtiä
- n. 400g hunajaa
- 2 sitruunaa
- puolikkaan herneen kokoinen pala hiivaa
- rusinoita

Lämmitä puolet mahlasta. Kaada hunajan päälle. Laita joukkoon hyvin pestyjen sitruunojen kuoret ja lohkottu sitruunan hedelmäliha. Päälle kaadetaan loput koivunmahlat, hiivanpala ja ruusun terälehdet. Sekoita niin että hunaja ja hiiva sekoittuvat. Laita kansi päälle ja anna seistä huoneenlämmössä vuorokausi.

Seuraavana päivänä sima siivilöidään ja pullotetaan, ja jokaiseen pulloon laitetaan muutama rusina. Korkit laitetaan löysästi kiinni ja säilötään viileässä. Sima on valmista kun rusinat ovat nousseet pinnalle :).

3 kommenttia:

  1. Menee ehdottomasti kokeiltavaksi ensivuonna! Pitääpä muistaa myös noita ruusunterälehtiä ottaa talteen. Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
  2. MIelenkiintoinen resepti, tosin koivunmahlaa taitaa olla vaikeampi hankkia.

    VastaaPoista
  3. Jos omalla pihalla on koivu, mahlan saaminen on hyvinkin helppoa. Jos sellaista sitten ei omalla pihalla ole, koivunmahlaa myydään myös hyvin varustetuissa ruokakaupoissa :).
    Reseptin kouvunmahlan voi myös toki oikein hyvin korvata vedellä, maku muuttuu vain pikkaisen.

    VastaaPoista