Mutta, tänään päätti puoliso keritä meidän pikkuisemman lampaan. Yllättävän paljon tuota villaa irtosikin, kissat tulivat heti tarkistamaan laadun:
Ja tänään oli myös ruisleipien leivontaa... leivontapäivinä melkein toivoisi että olisi vähän kylmemmät säät kun asunto on kuin sauna. Mutta noh, leipä on leipää! Ja nämä ovat todella herkullisia:
Ihan kohtuullisen kokoinen tuo taikinatiinu. Vain puolillaankin ollessa riitti taikina viiteen ruislimppuun ja viiteen reikäleipään :). Vielä tarvitsee odotella pari päivää jälkikypsymistä ennen kuin pääsee iskemään hampaansa niihin :P. Mutta nyt alkaa silmäluomet painaa, on aika levolle.
Ihanan näköistä leipää:)-Kati
VastaaPoistaMeitä on näköjään muitakin.. eli nykyiseen elämänmenoon kyllästyneitä it-ammattilaisia joita kiehtoo ajatus mahdollisimman omavaraisesta elämästä. Mehiläiset ja kanat löytyy jo meiltäkin mutta muuten omavaraisuuden aste on huomattavasti piemempi kuin teillä. Piti lukea kaikki blogin postaukset kerralla kun oli niin mielenkiintoista. Lisää yksityiskohtia kaipaisin monestakin tekemästäsi jutusta mm. lautojen halkaisusta. Eli lisää tekstiä vain mahdollisimman paljon, jään seuraamaan mielenkiinnolla!
VastaaPoistaTarkempia ohjeita löytyy esim. www.rihmasto.fi -sivulta, artikkeleista omavaraisuuden niksejä. Koetan jatkossa muistaa laittaa mukaan työvaiheitakin :). Harvemmin vaan tulee kannettua kameraa mukana ja en ole niin suunnitelmallinen.
PoistaIlmeisesti teette tuon leivän juureen, niin kyselen miten olette laittaneet alulle tuon ensimmäisen "hapatuksen", vai oletteko sen jostain saaneet...meillä oli onnea kun saimme mummulta ensimmäisen hapatteen ja myöhemmin tietty joka leipomisesta jätetään hiukan seuraavaan..peesaan ensimmäistä kommentoijaa, eli on todella ihanan näköistä leipää,nam! -Anna-Sofia
VastaaPoistaAlkujuuri on tehty itse, ohje siihen löytyy esim. wikikko.info/wiki/Ruisleipä -sivustolta.
PoistaPeriaatteessa hapanjuuren teko onnistuu pelkällä ruisjauholla ja vedellä tai käyttämällä valmiin hapanleivän sisusta ja vettä.