maanantai 3. syyskuuta 2012

Normaali päivä ja lisää kesän tapahtumia

Illat menee nopeasti kun ei paikallaan ehdi olemaan. Tänään oli pyykkipäivä ja puoliso oli lämmittänyt hellan valmiiksi jolloin sain samalla myös sokerivedet sekoitettua mehiläisille. Toivottavasti alkaisi surisijoilla olla pikkuhiljaa varastot täynnä...

Viime postauksesta unohdin tosiaan mainita että kesään kuului tällä kertaa myös polttopuiden pilkkomista. Huono aika sille mutta minkäs teet kun kaatoapua tulee silloin kun sitä on tullakseen. Pilkkosin monen monta heittomottia käsipelillä kirveellä, mutta taitaa mennä vielä ostopuiden puolelle. Aika oli kortilla kun oli vain kolmen viikon lomakin.Ja eihän meillä ole vapaana mitään tilaa johon noita puita voisi laittaa muuta kuin tuo kellari. Kaipa ne sinne on tungettava ja toivottava että kosteus ei kasva talviaikaan. Toki uloskin nuo voi pinota mutta ei ne kuivana siellä säily ilman kunnon suojaa. Noh, katsotaan.

Ainiin, tulihan noiden mehiläisten ansiosta myös tuota siitepölyäkin! Harmi että pari pesää oli niin reikäisiä että mehiläiset kiersivät keräimen, joten veikkaan että siitepölysato jäi puoleen:


Näistä saakin mukavasti vahvistavaa ravintolisää kaikkiin tarpeisiin. Harmi että en päässyt propolista keräilemään, ja tarpeeksi vahvan alkoholiliuoksen hankkiminen voi olla hiukasen hankalaa muutenkin. Propolis kun ei liuotu kuin pirtun vahvuiseen seokseen.

Yksi muuten melkoinen totutteluasia oli puolison hankkimat kanoille suunnatut proteiinilisät. Pari purkillista jauhomatoja ja kuoriaisia :D. Kun noiden purkkien reunaa vasten työntää korvansa, tulee väkisin väristyksiä :). Se on varsin vastenmielistä rousketta ja rahinaa.Mutta nyt painun iltalevolle. Kaiketi jotain unohtui vielä mutta kirjoittelen sitä mukaan kuin mieleen tulee. Tapahtumarikas kesä on ainakin ollut :).

5 kommenttia:

 1. Nyt täytyy kysyä että täytyykö tuota siitepölyä jotenkin käsitellä, ennenkuin sitä voi käyttää vaiko ihan sellaisenaan..kiinnostuin tuosta kun olen ostanut toisinaan siitepölyrakeita luontaistuotekaupasta..tosi hienoa, että tämä blogi teki paluun,yksi parhaimmista:)-Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista :). Siitepöly olisi tarpeen pakastaa ensiksi ja sen jälkeen kuivata ja seuloa. Pakastus tappaa siitepölypunkit. Löysin tällaisen ohjeistuksen netistä:

   http://www.kolumbus.fi/kirkkonummen.mehilaistuote/siitepoly/perga.pdf

   Poista
 2. Sinulla on yksi harvoista todella mielenkiintoisista blogeista suomessa joten toivon että jatkaisit päivittämistä elämäntavastanne (ehkä vähän useamminkin?) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, on kiva kuulla että blogistani pidetään :). Puolen vuoden paussi on kyllä antanut uutta energiaa tähän kirjoitteluun, joten toivottavasti saan itseni koneen ääreen vähän useammin :). Tänäänkin ajattelin tehdä postauksen, mutta kun piti rakentaa kaneille uutta koppia hyttysten ja ötököiden armoilla ulkona iltasella, menetin intoni :D.

   Mutta piakkoin tulee pikkupostaus taas :).

   Poista
 3. Kiitos noista tiedoista ja linkistä siitepölyn suhteen, haaveena että ensi kesänä saatais omaa hunajaakin,niin joka puolelta pitää tietoa onkia:)-Kati

  VastaaPoista