perjantai 2. huhtikuuta 2010

Mitä, kuka ja missä? Miksi?

Ensiksi voisinkin varoittaa että tämä on ensimmäinen blogini :). No OK, avovaimolla on ollut blogeja jo vuosien ajan ja olen sivussa päässyt tutustumaan niiden toimintaan, joten ehkä tämä lähtee liikkeelle ihan hyvin.Kuka siis olen, mitä ajattelin jakaa blogissani ja miksi?

Olen sellainen parhaassa työiässä oleva it-alan ammattilainen, voitte kutsua minua Haploksi :P. Sen sijaan että olisin oikein ylimotivoitunut uraohjus, olen lähinnä alkanut kyllästyä täysin nykyiseen työhöni ja maailmalla vellovaan kulutuskulttuuriin. Myös alaa riivaava ylisosiaalisten ominaisuuksien suosiminen on alkanut käydä voimille joten olen alkanut katsomaan muita vaihtoehtoja elannon saamiseksi.

Mistä siis tuloja? Nykyinen työni tarjoaa ihan sopivan palkan. Sillä elää jopa 5-henkinen perhekin. Ajattelin että alanvaihdos voisi helpottaa mutta uskon että huijaan vain itseäni. En halua olla enää palkollisena. Ehkä jonkinlainen toiminimi voisi olla vaihtoehto, saapahan itse enemmän liikkumavaraa työaikojen suhteen. Mutta toiminimellä ei varsinkaan alkuun mitään kummoisia tuloja saada. Joten sitten päädyin ajatukseen omavaraistaloudesta. Jos menot saisi minimoitua tarpeeksi, voisiko pienimuotoisella yrittämisellä pärjätä ihan hyvin?

Eli siksi siis tämä blogi. Ajattelin laittaa tänne kaikkea omavaraisuuteen tähtääviä vinkkejä ja kokemuksia, joita ihmiset voivat sitten kauhistella :). Ja toivottavasti siitä on apua myös muille samasta asiasta haaveileville ihmisille.

Julkaisen täällä myös omia kätten töitä. Pyydän huomioimaan että olen elänyt yli 20 vuotta kaupungissa kerrostalossa, joten kaikki työkalut ja remontit eivät ole mitään hirveän tuttuja :D.

Tervetuloa siis lukemaan ja kommentoimaan!

2 kommenttia:

  1. Etsin lisätietoja omavaraistaloudesta ja päädyin selailemaan blogiasi. En tiedä liekö myös Alfred ja Xar sinulle tuttuja, mutta pidin valitsemastasi Haplo-nimimerkistä. Hauska myös huomata, miten olet edennyt valitsemallasi tiellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuttujahan nuo :D. Täytyy kyllä myöntää että Margaret Weisin ja Tracy Hickmanin kirjat ovat olleet iso osa elämääni. Tosin joskus 90-luvun alkupuolella Dragonlance-kronikkaa lukiessani en tullut edes ajatelleeksi että olisin joskus tässä pisteessä jolloin käännän käsin maata ja elän tällaista elämää :).

      Poista