lauantai 10. huhtikuuta 2010

Oma kanala tuottaa parhaat kananmunat :P

Pieni aikahyppy viime vuoteen. Päätettiin silloin ottaa omia kanoja kun kerran maalla asutaan ja jokseenkin tuntui kivemmalta ajatukselta saada omat kananmunat kuin ostella sellaisia kaupasta.

Tiedä miten niitäkin kanoja on kohdeltu ja mitä ovat syöneet vaikka olisivatkin luomua.

Suurin homma olikin tilojen järjestäminen. Meillä oli ulkorakennuksessa outo pimeä huone jossa oli jostain syystä vedetty vanhojen ikkunoiden eteen uusi lautaverhoilu ulkopuolelta. Joten homma aloitettiin aukaisemalla vanhat ikkunat käyttöön ja pistämällä kalkkia seiniin.


Huone tuli heti niin mukavan valoisaksi! Lattia on betonia, joten sinne sai hyvin laitettua pahnat kanoille ja hiekkaa sekä turvetta pohjaan.
Vanhat sisältä puretut hyllytasot saivat uusiokäyttöä kanojen pesinä :)


Kuvista puuttuu korkeammalle ylettyvät orret joissa kanat ja kukko viettävät yönsä :)


Näin entiselle kaupunkilaiselle kanalan hankinta oli melkoinen kokemus :D. En olisi ikinä arvannut kuinka viihdyttäviä lemmikkejä kanat ja kukko voivat oikeasti olla. Suosittelen lämpimästi! Nämä jopa tarjoavat ruoat ja hoitaminen on todella edullista. Lähitiloilta saimme luomujyviä pussikaupalla, kuin myös oljet ja muut tarpeet.

Omista ruoantähteistä on riittänyt kanoille monipuolista ruokaa yli tarpeiden. Aikomuksena onkin hankkia lisää kanoja kun tuli koettua ensimmäinen vuosi näiden eläinten parissa. Toivottavasti saataisiin myös omia tipujakin :). Tässä vielä kuvaa kanalan asukeista:Mikään ei luo niin maalaista tunnelmaa kuin kukon kiekumiseen herääminen kesäaamuisin :).

2 kommenttia:

  1. kertakaikkiaan kuvan kauniita kuvia!!! jospa joskus itselläkin moisia ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kuvat otti puolisoni joten välitän kehut hänelle ;).

    VastaaPoista