sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Paljon hikeä ja vaivaa, vähän pinta-alaa

Kun on tarpeeksi suolainen tuuri, saat käsiisi vain savimaata jota sitten yrität laittaa viljelykuntoon. Uskoin jo että kun mukana on 100% oma innostus ja tarmo, voisi pinta-ala olla isokin, mutta karu savimaa vie turhat luulot pois:


Koko noin 10 * 8 metriä, eli ei syömistarpeita edes yhden ihmisen vuositarpeisiin :(. Palasta puuttuu vielä mansikat joille tarvii hakea lisää multaa.
Koko noin 5 * 3 metriä. Oli jo aiemmin muokattu maa, joten kääntäminen oli todella vaivatonta. Rikkaruohojen juuria sai kyllä seuloa jonkin verran.


Vielä olisi tarkoitus kääntää ulkorakennuksen takana olevaa maata mikä on päässyt kasvamaan rikkakasveja äärimmilleen... puuh. No, sielläkin on jo muutamaan otteeseen aiemmin maata muokattu, joten voi mennä kevyemmin. Mutta aika alkaa käymään pahasti vähiin. 

Oppii kyllä arvostamaan ruokaa kun tätä käsin tekee :).

Savimaasta vielä sen verran että sitä täytyy valmistella ennakkoon. Vaikka kuinka sekoitettiin multaa, soraa ja turvetta sekaan, savi jää koviksi ja isoiksi kikkareiksi. Saapa nähdä mitkä lajikkeet tuossa karussa maassa tänä kesänä selviää :). 

2 kommenttia:

  1. Juu, meidänkin takapiha on lähinnä savipohjaista maata. :/ Jännitän sitä jo nyt että mitkä lajikkeet selviävät. :O

    VastaaPoista
  2. No ajatellaan positiivisesti. Seuraavana vuonna se on jo vähän pehmeämpää ;). Jos se ei lohduta niin ääneen kiroaminen kaivatessa auttaa! :D

    VastaaPoista